bateri kereta kong for Dummies



Kapasitor korang pada cooling coil tidak berfungsi dan menyebabkan kereta korang cuma sejuk sewaktu bergerak sahaja, bila berhenti..kereta mula menjadi panas. Cuma tukar kapasitor pada cooling coil sahaja.

Kalau kompressor aircond tersangkut atau jem, ia boleh menyekat enjin untuk hidup. Jadi kalau nak jalan jugak kene potong belting aircond dan energy steering tu, Jadi takde aircond la. Sampai ke bengkel tukar kompressor dan belting baru.

Bagi bateri yang dah berusia 2-three tahun keatas kerap la sikit periksa airnya, biasanya jangka hayat bateri pun beberapa tahun je. Bagi yang totally free maintenance pulak periksa indicator kat atas bateri tu. Kalau ok warna dia hijau, kalau ade cincin hitam tu dah mula lemah, kalau hitam dah sampai masa nak tukar baru.

Ni masalah berat, seberat harga komputer box tersebut. Boleh pokai poket korang..nak kena mintak tolong pomen Look at sama ada komputer box korang masih berfungsi dengan baik.

Dimanakah kedudukan nombor casis motosikal anda? Bagi sesetengah dari anda masih tidak mengetahui dimanakah kedudukan nombor tersebut. Nomb...

Then, keta dia kena tarik masuk sebab timing belt putus & enjin kena overhaul. Bacaan odometer ketika itu = 35,000 km. Maka moralnya adalah kita perlu patuhi spesifikasi services & penyelenggaraan pengeluar. Banyak kenderaan zaman sekarang telah menggunakan timing chain sebagai ganti kepada timing belt. Ini termasuk Nissan, Honda & Toyota. Toyota misalannya menggunakan timing chain bagi semua kenderaan penumpangnya.

Term in the possession through the spirit and her message experienced currently reached major management for the Rayavadee, and even more staff members planned to depart. Not a soul may perhaps at any time know needless to say if the lodge was beginning to have confidence in the legend of Phra Nang, or should they had been simply performing to simplicity the fears of their personnel, but that day was not a traditional a single while in the affairs of southern Thailand’s premier vacation resort.

Jadi timing belt ni ikut jenis kereta. Banyak orang tak tahu, depa sampai aje sixty,000 km terus tukar tak kira la dia pakai apa kereta pun! Mekanik pun sengeh aje la, buat apa tolak rezeki dari duit orang!

BIASANYA apabila menghidap satu-satu penyakit, antara nasihat ‘wajib’ yang diberi doktor ialah jaga makan dan mula bersenam.

Anda menggunakan bateri kereta jenama apa? Adakah anda sering mengalami bateri kereta jangka hayatnya kurang enam bulan dan ianya tidak bol...

We use cookies to assist make interactions with our Internet site simple and important, to raised have an understanding of the usage of our services, and to tailor selling.

The extra Energetic factors allow the plates to generate a good deal far more electrical ability below an optimized material utilization cost when the mechanical properties in the plate is Increased by The brand new design and style and style and design and thicker grids; guaranteeing that plates have an improved corrosion resistance.

Sebenar tak semua petua atau amalan dari khazanah orang tua-tua kita itu serasi dengan kita. Cuma kita boleh mencuba. Ianya dapat memulih atau tidak bergantung kepada individu. Samalah ubatan kimia sering berlaku alahan ubat.

4. Kesempatan yang sedikit ini kita kembangkan ukhuwah kita. kembangkan ukhuwah insya-Allah akan murah rezeki kita. nak cari jati diri.. selalu rapat dengan orang susah bantu mereka. ziarah rakan yang uzur atau sms wsapp telefon mereka yang sudah & kesepian. Tuhan menjanjikan taman di syurga tiap kali kita simpati dengan mereka yang kena musibah. Kita rakan RK mungkin jauh payah nak jumpa. tapi waris dan rakan sekeliling kita ramai yang susah.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “bateri kereta kong for Dummies”

Leave a Reply

Gravatar